The every day things from Thalamus' life.

Thalamus' Blog

20 November, 2009

Skal vi danse ?

Filed under: Dagbok_no,Rants_no — Thalamus @ 23:35

ÅÅÅÅÅ hærregud ….
Hvordan i hule hælvete skal vi plages med kjendiser, som ikke kan danse særlig bedre enn hva jeg gjør … i full tilstand og det værste er – det er faktiskt ett populært TV show i Norge. Nei, kjære gnomer i det høye nord. Det må være ett alt for dårlig TV tilbud når det faktiskt er intervju runder med ett av semi-finale parene bestående av to talentløse dansere får såpass stor oppmerksomhet i beste sendetid på en fredag. Irritert ? Ja, gi deg fan på at jeg er. Jeg er lut lei av kjendiser som har TV programmer som omhandler andre kjendiser som ikke har talent av noe slag. Det er liksom slik at om du først er blitt kjent for noe – vel, så er det ingen grense for hvor du trekkes inn i media. Talent eller ei ….

• • •
 

2 May, 2007

Jævla tullinger …. Internett tilgang liksom !!!

Filed under: Rants_no — Thalamus @ 20:03

Her sitter jeg på flyplass etter flyplass hvor de påstår at det er fri internet tilgang. Jojamen – fri web tilgang er det som er sant. Prøver du noe avansert som kanskje ta kontakt med maskinen din hjemme over en kryptert forbindelse – ala vnc over ssh – så er det bom stopp. Internet tilgang ??? Nei, det er ikke det – det fungerer bare for en aldeles liten prosent av tjenestene og ta typiskt det som kun vanlige windows idioter bruker ala msn og web. Men, man kan vel ikke forvente noe bedre når alle administratorer tror at det er kun windows som er gjeldende og at alle kundene er dumme som sauer.

Det var dagens ‘rant’ fra en forbannet kar på flyplassen i Bangkok (og for så vidt andre flyplasser jeg har vært innom denne turen)

Heldigvis, er jeg snart hjemme – hvor jeg har FULL internet tilgang !!! Blir deilig !!!

Å … jo, en ting – faktiskt – fant noen få steder som hadde full access. Bla hotellet Family Mansion 2 i phuket hvor de kjører med Ubuntu på alle maskinene sine 🙂

• • •
 

17 March, 2007

Morsomt men sant …

Filed under: Rants_no — Thalamus @ 11:20

Dukket over en artikkel idag som jeg synes kan være verdt for flere å lese.

klikk her for å lese

• • •
 

25 February, 2007

Jævla molbo land vi lever i !!!

Filed under: Rants_no — Thalamus @ 15:18

Idag var jeg på apoteket for å kjøpe asperin. En helt normal smertestillende medisin som inneholder asetylsalisylsyre som hovedingrediens istedenfor paraset. Grunnen til at jeg vil ha nettopp denne medisinen er at den rett og slett fungerer best for meg.

Så, glad var jeg over at jeg visste hvor i byen jeg kunne få kjøpt denne. Ett apotek tok denne nemlig inn. Men, idag når jeg kom – så kunne de fortelle at de ikke hadde denne lengre, men, at jeg kunne få bestille dette opp. Ja, ok tenkte jeg. Da bestiller jeg like greit ett lite arsenal. Det er jo tross alt det eneste sted jeg får tak i disse alikevel. Så, jeg ba om at de kjøpte inn 100 eller noe rundt den mengden. Apotekeren ble hvit i ansiktet og sa at jeg måtte vente – hun skulle spørre noen andre om det. Så, plutselig dukket det opp en person som kunne fortelle meg at 100 var langt over det de kunne selge meg.

Jeg forklarte da at – hvor dumt var det vel ikke at jeg måtte dra til akkurat dette apoteket hver gang jeg begynte å bli fri for hodepine tabeletter, så få disse bestilt og så vente på en eneste pakke skulle komme. Jeg forklarte da at for meg var det ikke noe problem om jeg fikk kjøpt en pakke med 24 om gangen, bare de kunne bestille opp “100” og ha dette liggende for meg til neste gang jeg spurte om disse. Tom. dette kunne de ikke gjøre for meg, nei, de måtte bestille opp en pakke om gangen.

Hvor er logikken i dette ? Jeg sa, om jeg ville dope meg – så kunne jeg veldig enkelt kjøpe en stor mengde av eks. parasetamol baserte medisiner. Noe, de mente jeg fikk problemer med iom at de bare solgte pakker av den på 24. Jeg prøvde da å si til dem at de var temmelig naive visst de trodde at deres lille apotek var det eneste i byen hvor jeg kunne skaffe dette produktet. Om jeg ville skulle jeg enkelt klare å skaffe hundrevis av tabeletter i løpet av en kort time om jeg bare så ønsket. Igjen tror jeg de så på meg som en narkoman eller noe i den retningen. Hahaha.

Selve diskusjonen tok vel kanskje totalt 5-6 minutter. Mens dette pågikk var det en annen kunde som kom og spurte etter asperin. Meget morsomt synes nå jeg da. Så, jeg nevnte det i forbi farten. Men, denne kunden nøyet seg med å kjøpe en pakke dispril (hovedingredienes er asetylsalisylsyre) og en pakke paraset. Apotekrene påsto at dette var veldig sjeldent. Tja, mulig det. Men, at det er så sjeldent at de ikke hadde fått solgt noen asperin fra tid til annen har jeg veldig lite tro på.

Vel, enden på visa er at jeg alikevel bestilte en pakke asperin, ett produkt de tok inn på jevnlig basis tidligere. Når jeg får denne pakken, kommer jeg bare på jævelskap til å bestille ny med en eneste gang – og venter med stor spenning på reaksjonen.

• • •
 

9 December, 2006

Inkasso varsler og annen skit – del 2

Filed under: Rants_no — Thalamus @ 05:36

Heh. Fikk idag svar på min “pene” mail. Nei, det var ikke siste fakura det gjaldt. Det var forrige. Gikk inn i min “betale regninger” mappe på Email serveren (kjører imap – hvor jeg har forskjellige mapper). Oppkravet mitt lå i “betalte regninger”, sjekket mitt fysiske “betalte regninger” arkiv. (mottar jo fremdeles endel regninger i papir form, som jeg tar vare på kopiene av). Notat på fakura til …. “betalte også samtidig.” På notat står dato, og ca. tidspunkt (+- 2 minutter) når jeg var pålogget nettbanken. Gikk inn i nettbanken – fant dato/tid der. Sendte dette med kopier/lim inn igjen til bedriften.

Nå gleder jeg meg til svaret som gir meg 2-0 … bare for denne blog tråden.

• • •
 

6 December, 2006

Inkasso varsler og annen skit

Filed under: Rants_no — Thalamus @ 16:14

Fan, jeg blir av og til så jævla fly forbanna. Bedrifter som roter og sender ut inkasso varsler på alt mulig. Her idag fikk jeg ett sådant fra min tele-operatør. De påsto at jeg ikke hadde betalt innen en gitt dato. Logget meg på nettbanken og tok en kopier/lim inn – sendte det sammen med en passende melding om hva jeg synes om deres bokføring.

Krass ? Ja, kanskje det – alle kan gjøre feil. Men, problemet er heller den at bedrifter blir aldri straffet for slikt. Mens vi, vanlige forbrukere, om vi nå skulle gjøre en feil og glemme noe – ja, da får vi straffegebyr på høyden av det hele.

For ca. 2 mnd siden fikk jeg faktiskt oppkrav fra ett firma jeg avsluttet abonnementet hos for ca. 5 år siden. Man, kan jo lure på om det ikke er endel bedrifter som kanskje spekulerer i å få ekstra inntekter fra folk som ikke følger så nøye med på sin personlige økonomi ?!

Nei, jeg skulle hatt penger jeg for hver gang en bedrift hadde sendt meg feilaktige oppkrav på lik måte som bedriftene selv. Da hadde jeg nemlig vært godt på pluss-siden.

• • •
 

16 November, 2006

In Norwegian – På norsk

Filed under: Rants_no — Thalamus @ 13:07

Så, da har jeg laget en ny kategori her i min blog. Denne kommer kun til å inneholde innlegg jeg har skrevet på norsk. Mest sannsynlig vil jeg nok komme med meningsytringer her som kanskje ikke alltid er “barnevennlig”.

I skrivende stund har jeg dog ikke noe mer å komme med.

• • •