The every day things from Thalamus' life.

Thalamus' Blog

11 September, 2016

Min nerdetur til Trondheim

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 12:06

20160908_120205

Så, etter å ha sittet å sett på websiden til http://www.popbumper.no/ bestemte jeg med for å ta en tur innom. Det er blitt alt for lenge siden jeg har hatt mulighet til å spille flipper på godt vedlikeholdte maskiner.

Jeg må nesten begynne med en shoutout til Øyvind og Knut som arrangerte en turnering på maskinene de har satt ut i kjelleren på work work. Virkelig et morsomt tiltak det å få brynt seg litt mot andre spillere. Maskinene på det noe uklare bildet er fra venstre mot høyre. Lord of the Rings, The Hobbit, Attack from Mars, Spider-man, Game of Thrones og Sword of Fury. De hadde også en LED modifisert Creature from the black lagoon stående.

Før selve turneringen, drepte jeg LOTR. Venstre flipper bare ga opp og de klarte ikke lokalisere feilen før start. Den ble altså skiftet ut mot CFTBL.

Dette var første gang jeg forsøkte meg på en konkurranse og jeg kunne merke at selv om jeg sa til meg selv at dette bare var for å ha det morsomt. Så gjorde det noe med nervene.

Runde 1: Stern, Spider-man. Kom på siste plass. Øyvind, eieren av spillet satte flere Jackpots og var innom Battle Royale. Jeg tenke med meg selv da at jeg håper jeg slipper å trekke Øyvind i neste runde.

Runde 2: Bally, Attack from Mars. Her fikk jeg meg en uventet andre plass. Jeg trakk sammen med Øyvind og tenkte med meg selv at dette kunne aldri gå bra. Det var en skikkelig ruske omgang for alle oss. Ingen klarte å passere 1.000.000.000. Ikke mye å skryte av med andre ord.

Runde 3: Jersey Jacks. The Hobbit. Her fikk jeg en relativt ok runde. Endte opp med å vinne med ca. 3 ganger så høy score som nestemann.

Runde 4: Bally, Creature from the Black Lagoon. Igjen var det ingen som virkelig spilte bra. Jeg var i en gruppe med bla en jente, som vant forrige turnering. Og jeg kunne se at hun hadde peiling på hvordan creature skulle spilles. Hun tabbet seg derimot ut ved å tilte spillet i forsøk på å hente ut noen ekstra runder i creature poolen. Jeg hadde fordelen av å starte sist, så når jeg sanket inn en hurry-up til snackbar var runden min.

Etter runde 4 var det oppsummering av resultatene så langt. Jeg lå da på delt tredjeplass og skulle spille siste omgang på Sword of Fury mot Kjetil, som ledet turneringen og blandt andre, han jeg delte tredjeplassen med.

Det gikk til skogen. De første to ballene var jeg knapt borti før de gikk ut. Den tredje og siste klarte jeg å få tilt på. Skikkelig overrasket ble jeg for jeg følte på ingen måte at jeg var røff med maskinen. Men, sånn er det. Det er en del av sjarmen med å spille på mekaniske maskiner.

Alt i alt var dette en tur jeg komme til å huske på lenge. Alle deltakere jeg møtte var hyggelige og blide og konkurransen var ikke mer alvorlig enn at flere delte informasjon om hvordan maskinene kunne spilles.

Jeg tror jeg komme til å dra tilbake ved en annen anledning.

Tja, hvem vet, kanskje blir det Oslo eller Pittsburg next ? 🙂

• • •
 

6 April, 2013

Why america sucks

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 02:47

#1 of many – didnt dare to wote a gay guy for Idol – adam labert is an american icon – only americans would choose NOT to wote for him as a winner because of sexual preferances.

• • •
 

19 January, 2013

Photoshop CS2 gratis

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 14:30

Ser ut til at Adobe har funnet ut at de like greit kan gi ut Photoshop CS2 gratis. Regner med at de har funnet at freeware GIMP er blitt et såpass bra produkt at fler og fler velger denne istedenfor PS. Både Photoshop og CS2 Creative suite kan lastes ned ved å følge denne link:

http://www.adobe.com/downloads/cs2_downloads/index.html

På wikipedia finner man litt mer info om Adobe CS(x) og dens historik

http://en.wikipedia.org/wiki/Adobe_Photoshop#CS2

Thank you Adobe !!

• • •
 

30 October, 2012

Kjøkken

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 00:48

Dæven. Etter mnd med jobbing og planlegging ser det endelig ut til at vi begynner å nærme oss slutten. Jeg er så lei av hele saken, men, det begynner å se bra ut. Skulle bare mangle med den prislappen. Jeg hverken tør eller vil røpe totalen. Det ble dyrt, selv om vi selv gjorde jobben. Vel, det elektriske og endringen på rørlegger siden ble satt bort.

Nå skal vi i morgen bare sette opp micro og ovenen. Platetoppen kom opp i kveld. Som jeg antok ble det selve kassen for å skjule avtrekksviten som ble den som ser ut som et bombet ….

Må vel stikke på byen i morgen, en gang utpå dagen. Etter at vi har fått ny kurs på plass for ovenfornvente, blir det liste arbeide. Skulle ønske jeg slapp, Som sagt, mektig lei.

• • •
 

27 July, 2012

London 2012

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 23:39

Ikke ofte jeg ler åpenhjertelig. Men, i kveld, når Rowan Atkinson hadde sitt humoriske innslag i åpningen av Ol 2012, våknet hele huset.

• • •
 

25 November, 2011

Blir glad når man kommer over slike talenter

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 22:50

Musikk er delig – når det gjøres rett.
Denne karen – Jon Gomm – er etter min smak …

• • •
 

3 September, 2011

Diverse oppdateringer.

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 01:32

Å være hjemme syk, har sine fordeler også. Fikk tid til å gjøre ferdig noen perl skript som jeg ikke følte var helt ferdig-ferdig. Fikk melding om at WordPress var utdatert og fant ut hvordan jeg kunne oppgradere php til påkrevd versjon uten full server reinstall. Når jeg var inne på oppgraderinger ble det til at det eldre galleriet også fikk sin oppdatering. http://thalamus.no-ip.com/g1 er gammel lokasjon – den nye er http://thalamus.no-ip.com/gallery – altså default fra den gamle. Konverterte først det gamle galleriet inn i den nye, men, bestemte meg at siden kvaliteten på bildene jeg nå tar kontra de gamle er såpass stor … var det like greit å skille selve albumene. Opprettet tilgang for en kamerat på det nye albumet, så får vi se om det kanskje kommer noen bilder der også.

Så – det å være hjemme, syk – er ikke bare ille. Men, jeg skulle så absolutt helst sett at jeg slapp. Det meste av tiden var det soving eller storforbuk av do-papir til å snyte seg med.

• • •
 

16 June, 2011

Gi Java mer enn 2 GB minne.

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 12:44

Om vi skal tildele over 2 GB minne for java – trenger vi å tune linux kjernen noe.
La oss gå ut ifra at vi har 8 GB og ønsker å tildele 6 for Java. Vi snakker her altså om 64 bits versjon av linux – ikke 32 !

Shared memory – la oss sette denne til 6 GB.

# bc
(1024*1024*1024)*6
6442450944

Editer /etc/sysctrl.conf

kernel.shmmax = 6442450944

Hugepages – la oss sette av 5 av disse 6.

# cat /proc/meminfo | grep Hugepagesize
# Hugepagesize:    2048 kB

…. eller, 2 MB

# bc
(1024*1024*1024*5)/(1024*1024*2)
2560

Denne går også inn i /etc/sysctl.conf

vm.nr_hugepages = 2560

Lag gruppe eller finn gruppe ID til brukeren som skal kjøre java prosessen.
Eks.

# grep java /etc/group
java:x:1000:

Denne legger vi til :

vm.hugetlb_shm_group = 1000

… igjen – sysctl.conf

Ett siste sted – for å tillate denne brukeren tilgang – editer /etc/security/limits.conf

jboss soft memlock 2560
jboss hard memlock 2560

….. all set and done !

• • •
 

5 April, 2011

WNR3500L + Tomato USB + HP LaserJet 1566 = Sant

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 21:25

Jeg hater skrivere, men, ble nødt til å kjøpe en da kona etterlyste sådant i huset. Ikke vil jeg ha blekkskriver, det er virkelig pyton. Blekket er dyrt og dysene tetter seg med en eneste gang. Det er iallefall mitt inntrykk 🙂 Så, da ble det til at jeg fant en rimelig laser. Det eneste problemet med den var … kun USB tilkobling. Skulle jeg ha trådløs tilgang – måtte jeg ut med en god del mer.

Trådløst – ja, her satt jeg med en 54mbps WRT54GS fra flere år tilbake. Hva om det fantes en modifisering der ute med USB støtte ? Lette litt rundt og fant ganske fort frem til firmwaren tomatousb . Så, de ble begge bestilt samme kvelden. Denne routeren fikk jeg i går og det første jeg gjorde var å modifisere den over til tomato. Kom litt sent hjem fra jobben den dagen – og ikke hadde jeg papir til skriveren i huset. Så, det ble ikke til at jeg installerte den før idag.

En ting jeg gjorde som satte meg litt ut av det hele var at jeg slo av alt jeg syntes var unødvendig. Og i den sammenhengen også USB 1.1. Jeg var ikke klar over at skriveren måtte ha denne slått på for å kunne fungere. Så, slik så skjermbildet ut etter at jeg hadde fått det til.

Tomato setup

Det viste seg at dette var en skriver som krever opplastning av firmware for å fungere. Jeg installerte hplip og satte skriveren rett i USB porten på min laptop som jeg kjører Fedora på. Dette fant jeg til å være den enkleste måten å få lastet ned skriverens firmware på. Denne igjen ble lastet opp under /jffs som jeg kjørerer på routeren og editert inn i skriptet for hotplug.

 1. if [ $PRODUCT = "3f0/92a/100" ]; then
 2.   if [ $ACTION = "add" ]; then
 3.     sleep 1
 4.     cat /jffs/hp_laserjet_professional_p1566.fw > /dev/usb/lp0
 5.   fi
 6. fi

Så, til slutt – startet jeg opp ‘cups’ på min egen laptop. Gikk til administrasjons siden på http://localhost:641/admin og satte opp skriveren som en vanlig HP JetDirect port mot trådløs routeren min.

Success !!

• • •
 

31 March, 2011

Gift i 7 år idag.

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 12:04

Så – da er det vist nok 7 år siden jeg og Moon giftet oss i Bangkok. Tiden går fort må jeg si. Tok oss begge fri fra jobben i dag. Har en god del overtid da jeg normalt starter en time før de andre og at det ofte skjer møter og slikt senere enn når jeg normalt kunne dratt. Greit nok, tar 2 dager avspassering i forbindelse med at det er meldt fin vær og at vi skal kose oss litt ekstra til middag i kveld. Snart blir det vel en tur på byen for å finne oss en ok flaske rødvin til maten.

Ble sittende litt på IRC i dag mens jeg ventet på at kona ordnet seg på badet. Tok da like godt bilde av laptopen min – som er brandet som en apple ipad. Her er den … garanterer at et er mer trykk i denne enn apples utgave 🙂

• • •
 
Next Page »