The every day things from Thalamus' life.

Thalamus' Blog

13 October, 2007

Asterisk v1.4.13 og Televoip.no

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 15:03

Der ja, endelig var jeg på plass med en fungerende asterisk igjen. Etter at jeg oppgraderte fra 1.2 til 1.4.x og samtidig byttet telefon leverandør har jeg slitt litt med at asterisk ikke har fungert helt slik jeg hadde ønsket. Jeg gikk altså fra tidligere IP24 hvor jeg hadde ett såkalt Zero abonnement. Det betydde at jeg ikke skulle betale noen fast sum. Så, gikk de i samarbeide med Briiz som igjen nylig skiftet navn til Fortel. Det selskapet fant vel fort ut at de var lite penger å tjene på bare samtalene til folk og man fikk lagt på en mnd. avgift. Den er alt for høy i mine øyne, jeg ringer nesten ikke ut jo – bare mottar telefoner. Så, ja – jeg søkte rundt etter billigere alternativer. Det beste i så måte er slik jeg ser det – televoip.no.

Jeg tok da kontakt med televoip.no og spurte om det var noe i veien for å bruke min asterisk server mot de. De sa det var ok, men at det ikke var supportert. Greit nok det. Jeg flyttet altså mitt telefonnummer over til televoip.no men dessverre viste det seg at mitt asterisk oppsett ikke var helt kompatibelt. Jeg mått bla. slå av min telefonsvarer som slår inn om jeg ikke tar telefonen innen 30 sekunder. Det var også en litt rar ringelyd når man prøvde å ringe inn til meg. Synd men greit nok, er jo nesten bare familien som ringer meg alikevel.

Idag dog, fant jeg ut at jeg skulle se om det var kommet ut noen nyere versjon av asterisk og joda, de hadde gitt ut to versjoner siden siste oppgradering. Jeg lastet ned og kompilerte hele pakka på lik linje med tidligere. Slettet min CDR log og tok en test innringning til meg selv. Alt ok, så tenkte jeg – hvorfor ikke teste om telefonsvarer funksjonen er på plass igjen. BANG, der satt den jaggu, jeg sjekket CDR loggen min også – og den har i den siste tiden vært ganske rar iom at de fleste telefoner som har ringt meg ikke har kommet opp med callers-id. Også det fungerte utmerket. Jeg har laget en liten snutt som jeg kan ta opp via web interface, der ser jeg hvem som har ringt i klartekst – også den fungerte nå slik den skulle. Det eneste jeg kan si er at når noen ringer meg – så er det fremdeles litt rar lyd i selve ringesignalene. Men, hva gjør vel det ?

Nå er det dog første dagen jeg har hatt dette opp å kjørt som det var tiltenkt. Kan jo være at det ikke lå på asterisk siden, og at feilene kommer tilbake igjen. Men, det får vi nå finne ut av etterhvert. Nå skal jeg prøve å få mine gamle foreldre til også å legge over. Dette fungerer jo bra og er billigere enn det alternativet de kjører.

• • •
 

9 October, 2007

Irriterende linux reklame

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 15:20

Ja, jeg innrømmer det – jeg elsker linux. Men, en ting jeg hater er linux folk som prøver å overtale Microsoft brukere om at Windows er så ustabilt. Det er langt ifra min erfaring iallefall. Joda, det hender seg at Windows XP kan få bluescreen eller feiler med noe under boot – helt uten grunn øyensynlig. Men, det har jeg sett også hende i Linux. Ja, Windows kan bli ustabilt, ganske fort også – men, min påstand er at om du er rimelig oppegående og patcher, er kritisk til å installere ting du ikke vet hva er. Så, ja, da kan nok en Windows XP installasjon være stabil og bra i mange mange år uten bluescreen. Jeg, har iallefall veldig sjelden opplevd dette selv.

Jo, ok da – det finnes dessverre hardware leverandører som kun er ute etter å selge deg noe nytt virker det som. Drivere eksisterer men, de fungerer så å si ikke i det hele. Men, er dette Microsoft sin skyld ? Hardly …

Følte jeg bare måtte si noe da jeg idag har sett minst 3 forskjellige uttalelser om at linux er så utrolig bra. Jeg er for så vidt enig, men, jeg nekter for at Microsoft sine produkter er dårlige. De er bare unødvendig dyre og proprietære.

• • •
 

1 October, 2007

Venter fremdeles…

Filed under: Lisens Corner — eliwinge @ 08:18

Fremdeles venter jeg på operasjonen her på Rana Sykhus.

Administrativt rot og maktmisbruk må da være årsaken. Legene og operasjonsteamet på sykehuset har bedt om at operasjonen min skulle utføres så hurtig som mulig. Alt var klart for halvannen måned siden, ennå er det fjorten dager til jeg skal opereres. Operasjonen er nå planlagt utført 16.oktober.

• • •