The every day things from Thalamus' life.

Thalamus' Blog

30 May, 2009

Fisketur …

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 22:14

Dro på fisketur sammen med Ingrid og Lars idag. Ganske ok dag egentlig. Moon fikk en kjempestor torsk. Det skjedde ved at hun hadde fått på en liten torsk på stingsilda. Når hun sveivet den inn, kom det ett beist av en torsk etter. Denne slukte hele fisken hun hadde på og fikk den ene kroken sittende fast langt nede i halsen. Stilig måte å få den på. Så jo klart å tydelig hele oppløpet.

Var på fredag og tok opp lån på nyhuset. Har en ganske stor gjeld for øyeblikket – men, det går vel helst bra å få solgt den gamle leiligheten vil jeg tro. Men, en viss spenning er det jo til selve salget da. Visning på tirsdag 17:00.

• • •
 

21 May, 2009

Kontraksskrivning og ny email addresse

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 17:21

Så, igår var jeg og Moon og skrev kontrakt hos Eiendomsmegleren, så, nå er det ingen vei tilbake. Vi fikk spørsmål om å utsette innflyttingen til den 17. – men, det passet oss heller dårlig iom. at vi allerede har søkt om ferie og leid bil til den 10. Så, det begynner å nærme seg. Fikk tilsendt idag forslag til salgs annonse på den gamle leiligheten. Den så for så vidt grei ut den – så, forhåpentligvis blir den lagt ut på lørdag. Visning vil vel skje tirsdag om to ukers tid. Spennende tider dette.

Idag har jeg sluttet å bruke min gamle email addresse – oppgir den ikke her dog. Da det fremdeles er funksjonlitet lagt inn på å videresende innkommende email til gamle addressen – mot min nye som er en @online.no addresse. Lurer på hvor mange steder jeg ligger inne med den gamle addressen. Det skal ikke være få, har jo hatt monet addressen siden jeg først fikk internet – tidlig på 90 tallet.

• • •
 

6 May, 2009

Spotify – ett lite triks.

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 00:02

Idag fikk jeg SMS fra søstra mi som hadde fått seg Spotify og storkoste seg med det. Jeg spurte om hun kunne sende meg invitasjon da jeg tidligere hadde fundert på om det kanskje ikke var litt morsomt å kunne prøve dette ut selv. Men, siden kontoen hennes var helt ny – vel, så hadde hun nok ingen mulighet til å invitere.

Ok, så – jeg bestemte meg for å sjekke ut hvor vanskelig det ville være å lure seg inn der. Slo litt opp på google og forsto fort at det var noen land som hadde tilgang direkte – for å registrere seg, andre måtte ha invitasjon.

Så, jeg skjøte fort at her var det snakk om å skjule sin identitet idet man opprettet brukerkontoen. Hvordan gjør man det da ? Jo, ved å bruke en public proxy server. Egentlig gjør jeg slikt meget sjelden – da vel, du egentlig ikke vet hvem det er du kobler deg opp til. Men, i nøden spiser fanden … osv.

Etter at proxy var satt opp, var det bare å gå til spotify og opprette ett eget brukernavn. Det er også viktig å bruke en post kode, samt at man setter at man faktiskt er ifra England – om man bruker proxy i England. Jeg fant en artikkel anng. dette – og brukte “SW1A 2AB”.

Etter dette, fikk jeg tilbud om å laste ned selve programmet som brukes, og så var man egentlig igang. Lukket browseren – logget på igjen på nytt og endre så instillingene i min egen profil til å reflektere at jeg er ifra Norge. Men, vel, dette er nok et skritt man ikke trenger å gjøre. Mer for syns skyld liksom.

Fant fort frem til noen gamle Thin Lizzy album jeg ikke hadde hørt på en år rekke. Dette er nok veien å gå – piratvirksomhet vil alltids bestå, men, tjenester som dette er nok fremtiden – så nå gjenstår det å se hvor mange ti-år det tar før platebransjen innser det samme.

• • •
 

4 May, 2009

Kjøpte hus idag

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 20:05

Så, da var det i boks. Jeg og Moon kjøpte idag et hus sammen på Ytteren. Litt skummelt føltes det, har jo nylig sagt opp på jobben og skal begynne i noe helt nytt noe. Kanskje like greit å begynne ALT fra start av ? 🙂

Neida. Det er tross alt bare et sted å bo – men, endelig noe for oss selv. Har jo bodd endel år her vi er nå. Borettslag kan for så vidt være greit, men, det er tross alt noe annet å ha noe for seg selv. Vi ser iallefall frem til 10. Juni, da vi skal begynne å flytte inn.

Nå, gjenstår det å få solgt det gamle krypinn. :-p

• • •