The every day things from Thalamus' life.

Thalamus' Blog

10 February, 2010

Canal Digital … omg !!

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 23:30

Irritert !!!

Jeg vet ikke hvordan CD egentlig gjør ting internt. Men, at noe er helt på tryne inne i systemene deres det er helt sikkert. Her i sommer, flyttet jeg fra leiligheten i Revemyra borettslag til vår nye addresse på Ytteren. I forbindelse med dette, så ringte jeg CD i forveien og forklarte at jeg nå var i ferd med å flytte … og at jeg ønsket å fortsette forholdet med CD iom at han som bodde på denne nye addressen også hadde de som leverandør. Jeg har jo alltids vært fornøyd med selve tjenesten de leverer. Det er ikke der ting svikter. Uansett. Det som skjedde var at jeg fikk bekreftet over tlf om at dette nå var registrert og at jeg ville motta ett brev jeg måtte svare på i posten … etter innflytting. Som sagt så gjort. Jeg fikk ett brev hvor jeg skulle ringe til ett nummer og oppgi en kode som bekreftet tilbudet. Som sagt så gjort. Noen uker etterpå var det dødt i modemet og etter en dag eller to fant jeg ut at her var det ikke midlertidig bortfall av internet. Ringte CD og de påsto at jeg aldri hadde bekreftet koden. Grrrr #1. De forklarte at dette var ikke noe de kunne ordne med en gang da utkoblingen var gjort fysiskt – så de måtte vente til “montør” var ledig for så å koble meg inn igjen. Grrrr #2. Heldigvis, så slapp jeg å vente i 3-4 dager slik hun på tlf hos CD påsto at jeg ville måtte vente. Neste dag hadde jeg internet igjen og kunne jobbe hjemmefra igjen.

I forbindelse med at jeg skiftet jobb. Ble det sagt hos min nye arbeidsgiver at de skulle dekke internet over kabel-tv, iom. at vi har hjemmevakt ordning. Flott – trodde jeg. Det er bare det … at CD har så mye rot i selve faktureringsinnfordringene sine … at det viser seg at de har fortsatt å trukket meg for internet. Om de har fakturert bedriften jeg jobber i også – vites ikke. Jeg har ikke oversikten over dette. Så, det skal jeg ta opp. Jeg kontaktet CD pr. mail og forhøre meg om dette nå nylig og svaret var. Joda, siden jeg hadde avtalegiro med de – vel så trakk de pengene fra meg. Min feil påsto de altså. For så vidt kan jeg være litt enig. Jeg skulle jo øyeblikkelig kanskje ha sperret CD borte ifra avtalene i banken. Men, man forventer jo tross alt at ett såpass stort foretak har så bra kontroll at de klarer å fakturere de rette – til rett beløp.

I tilegg her på den siste fakturaen. Så fikk jeg to kort avgifter ? Hmm … merkelig – spurte de om grunnen til dette også. Joda, jeg sto registrert med en hd dekoder og så en pvr dekoder ?! Jaha ?

Historien var slik at jeg hadde en periode på rundt 2 mnd hvor dekoder etter dekoder begynte å streike og at en selger på CD foreslo at jeg heller kjøpte meg en pvr. For da, nemlig, var det ingen mnd. leie lengre. Jeg sa meg villig til å avslutte abonnementet for så å få meg en pvr istedenfor. Men, altså – ett halvt år etterpå (anntagelse) så får jeg altså kortavgift på noe jeg har avsluttet for lenge siden.

Jeg ber dere derfor alle – ikke opprett avtale giro med CD. Iallefall ikke om dere har noen form for avtale med din bedrift el. noe som kan avvike fra standarden til CD hvor en bruker enten er A eller B. De takler nemlig ikke slikt !

• • •
 

8 February, 2010

Updated my GPG key.

Filed under: ComputerStuff_en — Thalamus @ 20:16

Looks like I forgot to update my GPG key a while back. I’ve gotten a new “hidden” email address, and have updated the corresponding email in my GPG key a long time ago. But, forgot to update it on my “homepage” as well. So, now – if by any chance you want to communicate with me … securely. It is available and updated here.

• • •
 

4 February, 2010

Fedora 12, and small need to have.

Filed under: ComputerStuff_en — Thalamus @ 22:40

I though I’ll write a small list of RPMS I always install – once the OS is in place and I have forgotten. On the Fedora 12 release, there are some changes that I ‘always’ forget to install from the start.

control-center-extra
nautilus-open-terminal
perl-CPAN
yum-plugin-fastestmirror

And – almost of course ? Add repo for RPMFusion.

rpm -ivh http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-stable.noarch.rpm
rpm -ivh http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-stable.noarch.rpm

the rest – well, depends – Mauriat Miranda has a nice guide …
http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f12.html

• • •