The every day things from Thalamus' life.

Thalamus' Blog

18 April, 2011

Force install of a perl module ?!

Filed under: ComputerStuff_en — Thalamus @ 14:32
perl -MCPAN -e "CPAN::Shell->force(qw(install Padre));"

and ..

Some one liner tips from Tom Christiansen.

http://www.ibm.com/developerworks/linux/library/l-p102.html

… and some open proxy servers – by country

http://nntime.com/proxy-country/

• • •
 

5 April, 2011

WNR3500L + Tomato USB + HP LaserJet 1566 = Sant

Filed under: Dagbok_no — Thalamus @ 21:25

Jeg hater skrivere, men, ble nødt til å kjøpe en da kona etterlyste sådant i huset. Ikke vil jeg ha blekkskriver, det er virkelig pyton. Blekket er dyrt og dysene tetter seg med en eneste gang. Det er iallefall mitt inntrykk 🙂 Så, da ble det til at jeg fant en rimelig laser. Det eneste problemet med den var … kun USB tilkobling. Skulle jeg ha trådløs tilgang – måtte jeg ut med en god del mer.

Trådløst – ja, her satt jeg med en 54mbps WRT54GS fra flere år tilbake. Hva om det fantes en modifisering der ute med USB støtte ? Lette litt rundt og fant ganske fort frem til firmwaren tomatousb . Så, de ble begge bestilt samme kvelden. Denne routeren fikk jeg i går og det første jeg gjorde var å modifisere den over til tomato. Kom litt sent hjem fra jobben den dagen – og ikke hadde jeg papir til skriveren i huset. Så, det ble ikke til at jeg installerte den før idag.

En ting jeg gjorde som satte meg litt ut av det hele var at jeg slo av alt jeg syntes var unødvendig. Og i den sammenhengen også USB 1.1. Jeg var ikke klar over at skriveren måtte ha denne slått på for å kunne fungere. Så, slik så skjermbildet ut etter at jeg hadde fått det til.

Tomato setup

Det viste seg at dette var en skriver som krever opplastning av firmware for å fungere. Jeg installerte hplip og satte skriveren rett i USB porten på min laptop som jeg kjører Fedora på. Dette fant jeg til å være den enkleste måten å få lastet ned skriverens firmware på. Denne igjen ble lastet opp under /jffs som jeg kjørerer på routeren og editert inn i skriptet for hotplug.

 1. if [ $PRODUCT = "3f0/92a/100" ]; then
 2.   if [ $ACTION = "add" ]; then
 3.     sleep 1
 4.     cat /jffs/hp_laserjet_professional_p1566.fw > /dev/usb/lp0
 5.   fi
 6. fi

Så, til slutt – startet jeg opp ‘cups’ på min egen laptop. Gikk til administrasjons siden på http://localhost:641/admin og satte opp skriveren som en vanlig HP JetDirect port mot trådløs routeren min.

Success !!

• • •